Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, HR, Legal en Marketing, Communication & Sales.

 • Even voorstellen: Wilco Rossewij en Olivier van der Heijden

  23 oktober, 2017
  Wij zijn Wilco Rossewij, IT medewerker, en Olivier van der Meijden, ICT & FD manager. Ik, Olivier, ben al meer dan 15 jaar werkzaam voor USG Legal. In deze 15 jaar heb ik al diverse migraties mee gemaakt. Wilco is sinds maart 2016 werkzaam voor onze organisatie(s) en is ondertussen al aardig ingeburgerd.
 • Resourcemanagement incl. T&O

  23 oktober, 2017
  In 2017 hebben wij goede stappen gezet richting ons trainings- en opleidingsbeleid. Hierbij houden we rekening met junior, medior en senior niveau.
 • Business Solutions

  23 oktober, 2017
  In het voorjaar zijn Yvonne & Carolien samen met Marieke van start gegaan met het invullen van hun rol New Business Solutions. Het doel daarbij is om een groei te realiseren binnen de nieuwe vormen van dienstverlening.
 • Vakgebied enorm in beweging

  23 oktober, 2017
  Een enorme dynamiek; dat kenmerkt momenteel onze afdeling sales. Ons vakgebied is enorm in beweging. Want niet alleen werken wij momenteel aan zo’n 170 opdrachten, ook zijn wij de afgelopen maanden druk bezig met aanbestedingen.
 • Wij Werken Samen

  23 oktober, 2017
  Sinds de zomer zijn wij bezig met het ontwikkelen van een nieuw concept voor onze Werving & Selectie-dienstverlening. Vanuit de belofte “Wij Werken Samen” bieden wij onze opdrachtgevers een totaalpakket aan oplossingen.
 • Inspiratiefestival Mixed Emotions Live op 9 november

  17 oktober, 2017
  Mixed Emotions Live is een inspiratiefestival voor marcom-professionals met alles wat ons vak zo mooi maakt. Van 12.00 – 20.00 uur leer je alles over de laatste trends, reclame, marketing, communicatie, interactie en duurzaamheid onder het genot van kunst, muziek en food. En het event is vernieuwd. Dit jaar vind je er waanzinnige merken, scherpe visies en nog meer workshops. Profiteer als relatie van USG Professionals nu van een exclusieve kortingsaanbieding!
 • Parkeerbeleid Euclideslaan aangepast

  17 oktober, 2017
  De verhuurder van het gebouw heeft een nieuw parkeer- en toegang systeem geplaatst waardoor het op een andere manier mogelijk wordt gemaakt om de toegangsdeur, de parkeergarage en het parkeerdek te betreden.
 • Ondernemersraad USG Marketing & Communications

  16 oktober, 2017
  De OR van USG Marketing & Communications heeft een nieuwe formatie en bestaat op dit moment uit de volgende leden: Yvonne Matze, Wieke Faber, Yvonne Wiersma en Corne Stroomer.
 • Even voorstellen: MarCom huis USG Professionals

  16 oktober, 2017
  De komende periode werken we, in lijn met de herpositionering, toe naar een professionele werkwijze door de inzet van een Marketingcommunicatieteam voor USG Professionals. Er is meer behoefte aan marketing ter ondersteuning van de business over de drie labels heen en daarnaast is er meer behoefte aan communicatie ter ondersteuning van het MT, de organisatie & reputatiemanagement.
 • RIS/Synergy

  16 oktober, 2017
  Zoals je weet werken wij sinds kort met een nieuw automatiseringssysteem, een combinatie van RIS en e-Synergy. Bij het maken van de keuze voor een nieuw automatiseringssysteem, hebben we continue één duidelijk doel voor ogen gehad; het moest een systeem worden dat onze strategie volledig ondersteund. Dat hebben we gevonden in deze combinatie.
 • Selectie professionals

  16 oktober, 2017
  Sinds begin van dit jaar hebben een heldere doelstelling voor ogen; we willen het aantal Marketing & Communications professionals flink laten groeien! Om dit doel te bereiken, organiseren wij maandelijks selectieavonden en hebben we een professionaliseringslag gemaakt in het selectieproces.
 • Even voorstellen: Simone van de Velde

  16 oktober, 2017
  Sinds mei dit jaar werk ik bij USG Marketing & Communications als executive consultant. Van 2008 -2016 heb ik bij USG MarcomSales als interim professional gewerkt. Nu werk ik samen met de executives van Finance en Legal aan de herpositionering van USG Professionals. Ons doel is uit te groeien tot thought leader. De executives verbinden de drie labels en maken onze totale dienstverlening ‘toekomstproof’.
 • WhatsApp of gemeentelijke app

  05 oktober, 2017
  Er is onduidelijkheid of gemeenten WhatsApp mogen gebruiken voor communicatie met hun burgers.
 • De nieuwe privacywetgeving, kansen en risico’s voor de marketeer

  15 september, 2017
  Van het bedrijfsleven tot overheidsinstanties, iedereen krijgt te maken met de aanstaande veranderingen in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WPB). De Europese commissie kondigde veranderingen aan onder de noemer General Data Protection Regulation (GDPR). De nieuwe wetgeving rondom privacy is vanaf 25 mei 2018 van kracht, een datum die langzaam maar zeker erg dichtbij begint te komen.
 • Regenboogtaal voor ons allemaal

  14 september, 2017
  Amsterdam stapt over naar genderneutraal taalgebruik. De hoofdstad wil inclusief zijn en staat daarin niet alleen...
 • Rol sales Profit

  10 augustus, 2017
 • 10 dagen netwerken op Curaçao

  10 augustus, 2017
 • Terugblik traineeship Legal Professionals 2016-2017

  10 augustus, 2017
 • Juridische dienstverlening in 2025 – een toekomstscenario

  10 augustus, 2017
 • USG Legal blijft groeien

  10 augustus, 2017
Copyright 2014 USG People