Skip To The Main Content

Nieuws en artikelen

Blijf op de hoogte van nieuws en artikelen van en over USG Professionals en haar expertisegebieden: Engineering, Finance, HR, Legal en Marketing, Communication & Sales.

 • Een vliegende start voor het salesteam overheid

  19 januari, 2018
  Op 12 januari jl. ontving USG Legal het fantastische nieuws dat wij een offertetraject hebben gewonnen voor een omvangrijk project bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Assen. Een mooie uitdaging en vliegende start van 2018.
 • USG Legal zoekt nieuwe collega's!

  18 januari, 2018
  In onze zoektocht naar nieuwe collega's doen wij een beroep op het netwerk van onze collega's. Mocht je iemand kennen die interesse heeft in een van de onderstaande functies, dan horen wij het graag.
 • USG wint aanbesteding UWV

  16 januari, 2018
  Half september stuurde het UWV een Uitnodiging tot Openbare Europese Aanbesteding Inhuur communicatieadviseurs: een uitgelezen mogelijkheid om het UWV weer bij onze klantenkring te voegen.
 • Ga mee skiën in Oostenrijk tijdens het USG Skiweekend 2018!

  16 januari, 2018
  Na de oergezellige skiweekenden van afgelopen jaren mag het ook in 2018 niet ontbreken: het USG Skiweekend 2018! En het goede nieuws is dat er nog een paar laatste plaatsen beschikbaar zijn.
 • The war on talent: zo ziet recruitment eruit in 2018

  15 januari, 2018
  In 2018 barst de war on talent los. Een nieuwe generatie betreedt de arbeidsmarkt en internetgiganten veroveren de vacaturemarkt. Slimme bedrijven verleggen de focus op diploma’s naar de mindset van nieuwe medewerkers. Lees hier alles over de recruitment-trends van 2018 en hoe je hier je voordeel mee kunt doen.
 • Even voorstellen… de nieuwe USG-collega’s!

  11 januari, 2018
  Afgelopen maanden zijn er weer meerdere nieuwe collega’s bij USG MarCom gestart. Heb je ze nog niet gezien of gesproken? Geen nood, hieronder stellen ze zichzelf kort voor.
 • Uniform pensioenoverzicht (UPO) niet meer per post

  11 januari, 2018
  Net als alle pensioenuitvoerders, informeert a.s.r. Verzekeringen de (ex-)werknemers jaarlijks over hun pensioensituatie. Dat gebeurt met het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Dit jaar ontvang je het UPO digitaal van de verzekeraar.
 • Opleidingen 2018: leergangen en jaarkalender

  11 januari, 2018
  Voor 2018 heeft het management het opleidingsbeleid tot één van de speerpunten benoemd. Daarom is er nu een heuse opleidingscoördinator aangesteld: Prija Rambali. Deze USG- collega heeft afgelopen jaar gewerkt aan het opleidingsprogramma bij USG Legal en pakt dit nu ook op voor USG MarCom.
 • Koeienmest: de synergie tussen de verschillende USG labels in de praktijk

  10 januari, 2018
  Sinds juli 2017 heeft USG Legal de juridische afdeling overgenomen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). USG Legal behandelt de RVO bezwaren en beroepen op het gebied van het fosfaatreductieplan. Dit plan heeft als doel de uitstoot van fosfaat in Nederland te verminderen. Koeien zijn een van de grote vervuilers op het gebied van fosfaat. Het aantal koeien moet worden gereduceerd.
 • USG draagt bij aan toetsing van euthanasiemeldingen VWS

  10 januari, 2018
  Sinds september 2013 is USG Legal werkzaam voor de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (RTE). Ondergebracht bij het ministerie van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Een interessante opdrachtgever gezien euthanasie een ethisch onderwerp is. De maatschappelijke discussie over het zelfgekozen levenseinde is actueel.
 • Uitgekristalliseerde wetgeving rondom niet uitbetaalde onregelmatigheidstoeslag FNV

  10 januari, 2018
  In december 2017 is USG samen met FNV een nieuw project gestart. FNV heeft een contactcenter waar telefonisch en digitaal arbeidsrechtelijke vragen worden gesteld. De juridisch consultants van USG geven binnen 24 uur antwoord op deze vragen. De vragen zijn relatief kort en hebben vaak geen juridische vervolgstappen. Het varieert van vragen over loon tot en met concurrentiebeding.
 • USG neemt een mooie stap in het bieden van een totaaloplossing voor Dexia

  10 januari, 2018
  USG Legal zit sinds januari 2009 middenin de afwikkeling van het aandelenleasedossier van Dexia. Op locatie Zuidas begeleidt een flexibel projectteam van 15-20 juristen Dexia in de wirwar van juridische procedures waarin het bedrijf sinds 2004 zit. Maar wat doen zij?
 • Twitteragent stelt niet gerust

  28 december, 2017
  Twitteren door wijkagenten leidt niet tot een veiliger gevoel bij de burger, zo blijkt uit onderzoek.
 • ICT/Facilitair: 2017 in hoogtepunten

  20 december, 2017
  2017 was een mooi jaar met vele uitdagingen. Met name de afgelopen maanden speelde er veel bij ICT/Facilitair. Er zijn veel dingen opgepakt, lees hier alle hoogtepunten.
 • Communiceren als één USG Professionals

  20 december, 2017
  Om eenduidig en consequent te communiceren als één USG Professionals, houden we een opschoonactie. Dat houdt in dat we de bestaande communicatiemiddelen, van de drie labels, herzien met de juiste huisstijl.
 • Trainingen en opleidingen in 2018

  20 december, 2017
  Afgelopen jaar bood USG diverse traineeships, leergangen en interne trainingen aan. In het nieuwe jaar hebben wij wéér een mooi aanbod voor jullie! Via het maandelijkse overzicht op intranet houden wij jullie graag op de hoogte.
 • Wat weet jij over de geschiedenis van het Binnenhof?

  20 december, 2017
  Zit je voor een opdracht in Den Haag? Dan is de kans groot dat je bij een overheidsorganisatie werkt. Direct of indirect krijg je te maken met beslissingen die worden genomen op het Binnenhof. Maar wat weet je over de geschiedenis van deze bijzondere plek?
 • Je projecten audit proof? Lees de 5 aandachtspunten

  12 december, 2017
  Het is weer bijna het einde van het jaar. Ondanks dat projecten normaal gesproken niet gebonden zijn aan jaargrenzen, staat ook voor de projectorganisatie de accountant straks weer op de stoep voor de jaarlijkse audit.
 • Overleg over nepnieuws

  07 december, 2017
  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken wil samen met de media het verspreiden van nepnieuws tegengaan.
 • Overheid beveiligt e-mailverkeer

  29 november, 2017
  Ruim 60 procent van de overheidsdomeinen houdt zich aan de standaarden voor veilige e-mail en veilig internet. In 2015 was dat nog 35 procent.
Copyright 2014 USG People