Skip To The Main Content

Verhalen van het World Café


Ben je er al eens bij geweest? Of staat het in je planning? Hoe ziet zo een World Café eruit en wat heb je er eigenlijk aan? Pak een kop koffie of thee. Ga lekker zitten en laat je inspireren door de blogs. Wie weet zien we elkaar binnenkort tijdens ons volgend World Café!

Tom Willemsen

De leerpunten van het Crisiscommunicatie Team van de politie

 

Tom Willemsen

30 maart 2017 • Crisiscommunicatie

Sinds de oprichting van het Crisiscommunicatie Team (CCT) van de Nationale Politie in 2011, is het team 70 keer uitgerukt voor een calamiteit. Onder anderen de MH17-ramp, project X rellen in Haren, de commotie rondom rapper Boef en de nasleep van Charlie Hebdo. Dick van Gooswilligen, hoofd CCT, deelt op het USG World Café in Utrecht zijn crisiscommunicatie inzichten.
 Lees ​de hele blog van Tom Willemsen
Marlies Nijenhuis

Een crisis draait om alles, behalve om jou


Marlies Nijenhuis

29 september 2016 • Crisiscommunicatie

Op 29 september vond alweer het 5e World Café van USG MarComSales in 2016 plaats. Dit keer in de Buutplek in Arnhem, waar Gonda Duivenvoorden en Dick van Gooswilligen de bezoekers meenamen in de wereld van crisiscommunicatie. Centrale vraag: heb jij een crisiscommunicatieplan klaarliggen?
 Lees ​de hele blog van Marlies Nijenhuis
Bewaren
Marja Reijnders

Wat is jouw verhaal?

 

Marja Reijnders

8 september 2016 • storytelling

Dat is de (gewetens)vraag die Cor Hospes ons stelt tijdens het World Café over storytelling, georganiseerd door USG MarCom​ Professionals.
 Lees ​de hele blog van Marja Reijnders
Judy Gerritsen

Crisiscommunicatie: zet je ontvanger centraal

 

Judy Gerritsen

5 juli 2016 • crisiscommunicatie

Hoe raar is het als iedereen over je praat en jij zwijgt zelf in alle talen? Denk je dat de bui vanzelf overwaait als je je maar stil houdt? Think again! Je moet de online bühne op met je boodschap. En wees vooral eerlijk en empathisch. Dat is het advies van Gonda Duivenvoorden (Brainworkcommunicatie.nl) en Carine Portengen (Hoofd Communicatie bij Politie). Vorige maand deelden zij hun wijze lessen bij de bijeenkomst van USG MarCom Professionals over crisiscommunicatie.
 Lees ​de hele blog van Judy Gerritsen
Anton van Tuyl

Sentiment

 

Anton van Tuyl

5 juli 2016 • crisiscommunicatie

In de trein naar Den Haag heb ik een melancholiek moment. Zou Gonda Duivenvoorden – zelfstandig coach, trainer en communicatiestrateeg – veel veranderd zijn? Ooit leerde ik haar kennen tijdens een intensieve, meerdaagse training. Toen moesten we elkaar ’s ochtends de droom van die nacht vertellen, in alle eerlijkheid. Pfff… Maar ik heb haar bijna twintig jaar niet gezien.
 Lees ​de hele blog van Anton van Tuyl

Bewaren
Maresa Jacobse

Een avond vol verhalen

 

Maresa Jacobse

30 juni 2016 • storytelling

'Kom je naar een avond over Storytelling?' werd mij per e-mail gevraagd. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Een half uur te vroeg stond ik op donderdag 30 juni voor de deur van Bar Lot in Utrecht, vlak bij het kantoor van USG MarComSales dat World Café Storytelling organiseerde. Ik bleek niet de enige die naar de avond uitkeek. Binnen werd ik meteen vrolijk begroet, kreeg ik een drankje, en duurde het nog geen vijf minuten voor ik in gesprek raakte met andere verhalenliefhebbers. We vergaten bijna te eten.
 Lees ​de hele blog van Maresa Jacobse

Overheidscommunicatie in de netwerksamenleving

 

USG MarCom team

​3 november 2015 • Overheidscommunicatie

Hoe kun je als professional in overheidscommunicatie meer uit je netwerk halen? Dat was een van de hoofdvragen die netwerkexpert Marije van den Berg dinsdagavond 3 november voorlegde aan de deelnemers aan het World Café van USG Marketing, Communication & Sales Professionals in Almere. Zo’n twintig communicatieprofessionals gingen met Marije en elkaar in gesprek over netwerkdesign. Anders gezegd: ze gingen kijken naar de manier waarop hun eigen netwerk ingericht en georganiseerd is.
 Lees ​het verslag

Overheidscommunicatie in de netwerksamenleving

 

USG MarCom team

24 maart 2015 • Overheidscommunicatie

Op dinsdag 24 maart 2015 vond in Den Haag het eerste USG MarComSales World Café event plaats met als thema ‘overheidscommunicatie in de netwerksamenleving, contactbevordering in (online) netwerken’. Wat betekent overheidscommunicatie in de wereld van morgen? Hoe speel jij daar als communicatieprofessional een rol in? Hoe word jij de communicatieprofessional van morgen? Samen met 35 overheidscommunicatie professionals gingen we hierover in gesprek om elkaars ervaringen, dilemma’s en ambities te delen. Hierbij het verslag van een inspirerende avond.
 Lees het verslag
Copyright 2014 USG People