Skip To The Main Content

​De rol van communicatieadviseur verandert

Esmiralda van Lieshout

Esmiralda van LieshoutCommunicatieadviseur, gemeenten Arnhem en Rhe​den

 

Als communicatie professional bij USG MarCom ben je soms met meerdere projecten tegelijk bezig. Iemand die hier over mee kan praten is Esmiralda van Lieshout, momenteel bezig met een project voor de gemeente Arnhem én als communicatieadviseur voor het gemeentehuis van Rheden.

“Ik begon in mei vorig jaar bij de gemeente Arnhem. Daar heb ik onlangs het project ‘Ontwikkelrecht peuters’ afgerond. Sinds 1 januari 2017 kunnen ouders met kinderen van 0 tot 2 jaar eerder en vaker naar de peuteropvang. Voorheen was dat vanaf 2,5 jaar. In dat half jaar ontwikkelt een kind zich enorm. Door de opvang te vervroegen, kun je mogelijke achterstand bij deze kinderen, bijvoorbeeld op motorisch of psychisch gebied, sneller signaleren. Het doel was om ouders met kinderen van 0-2 zo goed mogelijk te informeren over dit voordeel en hoe zij daar gebruik van kunnen maken. Het resultaat is dat het aantal aanmeldingen op kinderdagverblijven van het aantal jonge kinderen nu al is toegenomen. Dit komt onder andere omdat we veel free publicity hebben gegenereerd. In het verlengde van het project zijn we nu bezig met het project passende kinderopvang. Voorheen gingen kinderen die anders waren naar een locatie met specialistische zorg. Nu komt de hulp naar het kind toe, zodat ze in hun eigen omgeving geholpen worden.”’

 

Grote verschillen

“Sinds december werk ik nog maar n dag in de week in Arnhem. Daarnaast werk ik drie dagen als communicatieadviseur voor het sociaal domein in Rheden. Beide gemeenten zijn heel verschillend. Arnhem heeft grootstedelijke problematiek en Rheden bestaat uit zeven kleine kernen met een sterk vergrijsde bevolking. In Rheden zit je heel dicht bij het bestuurlijke deel. Je loopt zo bij iedereen binnen, waardoor je goed weet wat het speelveld is. Dat zorgt ervoor dat je een beter advies kunt geven, zo ook aan de wethouders. Ondanks dat het een kleinere gemeente is, gebeurt hier heel veel. In Arnhem ​werk je heel gericht aan enkele projecten. In Rheden weet ik bij wijze van spreken ’s ochtends nooit wat de dag me gaat brengen.”

“Gemeente Rheden zocht een communicatieadviseur die de leidinggevende tijdelijke kon ondersteunen in advisering van het nieuwe beleid en lopende projecten. Overheden veranderen, taken van overheden veranderen en daarbij horen andere ambtenaren maar ook andere communicatiemensen. We zijn nu als team aan het kijken welke rol wij daar in hebben en zoeken daarbij ook onze grenzen op. Dat is niet altijd makkelijk. Ik stel het team veel vragen. Waar loop je tegen aan? Hoe kunnen we bepaalde zaken anders doen? Wat kunnen we hier van leren? Wat is belangrijk voor een communicatieambtenaar anno 2017? En hoe geef je daar vorm en inhoud aan? Daarnaast ben ik binnen het team ook verantwoordelijk voor een stukje coaching. Ik geniet er van om mijn collega’s in hun kracht te zetten.”

 

De rol van communicatieadviseur verandert

 

Verbindende schakel

“Toen ik aan deze klus begon, ben ik actief mijn collega’s gaan opzoeken. Vele gesprekken volgden en ik ging bij voorkeur mee ‘het veld in’. Ik wilde de vraag achter de vraag helder krijgen. Ook hier help je organisaties om integraal te denken. Medewerkers denken vaak vanuit hun eigen toko. Er wordt óver, maar weinig mét elkaar gecommuniceerd. Als communicatieadviseur probeer ik daar een schakel in te zijn. Ik merk dat de rol van communicatieadviseur aan het veranderen is. Het is minder plannen schrijven en veel meer anticiperen op de steeds sneller veranderende omgeving en behoeften van inwoners.

“Ik ben een groot voorstander van die flexibele schil om vaste medewerkers bij overheidsorganisaties heen. Omdat wij als externen ook kennis meenemen vanuit profit-organisaties. Gemeenten zijn met bepaalde dingen heel ver, maar commerciële organisaties zijn met andere zaken verder. Ik kan uit alle keukens een beetje halen en dan het beste meenemen. Ik heb het gevoel dat ik hier echt onderdeel uitmaak van het team. Dat verschilt nog wel eens per klus, maar over het algemeen voel ik me snel ergens thuis. Doordat ik nu een duo-klus heb, ben ik continu aan het schakelen. Dat is soms lastig, maar biedt ook voordelen. Het is bijvoorbeeld heel handig omdat ik een veel zaken bij de één of bij de ander kan integreren. Ik pas me gemakkelijk aan en houd van een uitdaging. Toch merk ik soms ook dat het wat handiger is om langer te blijven. Je hebt gezaaid en op het moment dat je wil gaan oogsten, ben je eigenlijk al weer weg.”

Copyright 2014 USG People