Skip To The Main Content

Mijn eerste opdracht

Kees Tillema

Kees TillemaCommunicatieadviseur bij USG MarCom

 

“Sinds maart 2016 werk ik bij USG ​MarCom. Met mijn expertise zet ik me in voor marketing- en communicatie-uitdagingen van onze opdrachtgevers. Mijn eerste opdracht was bij Reputations Corporate Communication. Hier ondersteunde ik de Operational Manager met zijn werkzaamheden: enerzijds projectmanagement, anderzijds pakte ik zelf communicatieprojecten op. Zo was ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het schrijven van teksten of de eindredactie hiervan, mediamonitoring en het creëren en distribueren van content via diverse sociale kanalen voor opdrachtgevers. Al met al een zeer interessante, veelzijdige opdracht.

Momenteel werk ik als communicatieprofessional bij USG MarCom zelf. Hier beheer ik onder andere de sociale kanalen, verzorg ik content voor de website en schrijf ik diverse soorten teksten.”


Een razendsnelle ontwikkeling

“Het communicatievak is breed, héél breed. Bij de ene baan houd je je bezig met persvoorlichting, terwijl je bij een andere baan als social media specialist aan de slag gaat. Hiervoor is een brede inzetbaarheid van belang en dat is precies wat ik leer bij USG MarComSales. Want buiten het feit dat je veel ‘on the job’ leert, biedt USG MarComSales ook opleidingsmogelijkheden. Zo ben ik nu bezig met een training op het gebied van crisiscommunicatie. Deze wordt gegeven door niemand minder dan Gonda Duivenvoorden, dé crisiscommunicatiespecialist”

Copyright 2014 USG People