Skip To The Main Content
 • Nerlyn werkt bij het Legal Service Center. "Het klinkt cliché, maar geen werkdag is hetzelfde".

  08 oktober, 2019
 • Dianne werkt bij het Legal Service Center: “Ik werk graag op een plek waar je veel kunt leren én waar de sfeer open en gezellig is”

  04 september, 2019
  Dianne begon in oktober 2017 met het USG Legal traineeship. ​Nu werkt ze als juriste bij het Legal Service Center. Dianne blijft zich graag ontwikkelen door naast dossierbehandeling allerlei andere taken op te pakken. In een interview vertelt ze over haar veelzijdige baan.
 • Verknocht aan het behandelen van dossiers

  13 augustus, 2019
  Met een dienstverband van 13 jaar bij USG Legal, waarvan een groot gedeelte op het Legal Service Center, mag Rachel Andriessen met recht ervaren genoemd worden. Het werk verveelt niet. Integendeel. Want ondanks externe projecten en andere taken, zoals het begeleiden van trainees en young profesionals, blijven de dossiers Rachel toch telkens weer naar het LSC trekken. “Ik kan ze zeker nog niet los laten.”
 • Nieuwe kwaliteitsstandaarden bestuursrecht van kracht

  30 april, 2019
  Op 1 april zijn de professionele standaarden bestuursrecht van kracht geworden. Deze professionele standaarden zijn door rechters en voor rechters opgesteld door de driehoek Centrale Raad van Beroep, De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en het College van Beroep voor het bedrijfsleven.
 • Moet de rechter duidelijkere taal gaan spreken?

  03 januari, 2019
  Arresten van rechtbanken moeten duidelijke taal gaan bevatten en eenvoudiger te begrijpen zijn. Daartoe maakt D'66-er Maarten Groothuizen zich hard. Kamerlid Groothuizen maakt zich zorgen om de groeiende kloof in de samenleving tussen burger en rechterlijke macht. Iets wat de rechtsstaat niet ten goede komt. Hij wijst erop dat vooral mensen met een lagere opleiding wantrouwig tegenover de rechtspraak staan. Hij vindt dat een verkeerde ontwikkeling. "We moeten zorgen dat onze rechtspraak zo toegankelijk mogelijk is voor iedereen", vertelde hij onlangs in het NOS Radio 1 Journaal.
 • Handhaving en rechtspraak beleefden rustig 2017

  20 november, 2018
  Het CBS bracht dit nieuws naar buiten met de jaarlijkse publicatie van het rapport Criminaliteit en rechtshandhaving. Het rapport heeft als doel ontwikkelingen in en samenhangen tussen criminaliteit en rechtshandhaving in kaart te brengen. De huidige editie richtte zich daarbij expliciet op de afgelopen tien jaar.
 • LinkedIn gids voor juristen

  16 oktober, 2018
  Iedereen heeft een online identiteit, of je daar nu bewust mee bezig bent of niet. Je hebt vast weleens iemand opgezocht in Google. Waarschijnlijk was een van de eerste vijf resultaten die je kreeg een LinkedIn profiel. Ook jij wordt online gevonden. We hebben vijf LinkedIn tips voor juridisch professionals op een rij gezet. Zo werk je jouw profiel in een aantal eenvoudige stappen bij. Een kleine investering voor een enorme boost van jouw persoonlijk merk.
 • Een kijkje achter de schermen: interview met stagiair Corné

  01 oktober, 2018
  Corné (22) studeert rechten in Tilburg én hij loopt stage bij het Legal Service Center van USG Legal. Hoe heeft hij de afgelopen maanden ervaren? En is een stage te combineren met een master studie? ‘Het is wel pittig en af en toe flink aanpoten. Maar ik vind het allebei ook heel leuk.’
 • De AVG, er komt meer bij kijken dan je denkt!

  19 juli, 2018
  De afgelopen maanden heeft een groep juristen van USG Legal zich verdiept in de nieuwe privacywetgeving (AVG) tijdens de Privacy Compliance Experience. In een zestal trainingen gingen ze, samen met trainster Esther Bliek, aan de slag met inhoudelijke kennis van de AVG en met privacyvraagstukken in de praktijk. Cursisten Linda Knecht en Elma Gazibegovic en trainster Esther Bliek vertellen in een interview hoe zij de training hebben ervaren en geven tips uit de praktijk.
 • Overleg over nepnieuws

  07 december, 2017
  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken wil samen met de media het verspreiden van nepnieuws tegengaan.
Copyright 2014 USG People