Skip To The Main Content

Frequently Asked Questions

Hieronder vind je veelgestelde vragen over het Stagebureau RA, USG Finance en het werken als interim finance professional. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze aan de programmamanager of de recruiter, vul het contactformulier in en we bellen je terug wanneer het jou uitkomt.

Hoe voldoe ik aan de eisen voor mijn RA-titel?

Vanaf 1 september 2015 kun je hiervoor terecht bij het NBA-erkend Stagebureau RA van USG Finance. Hier vervul je alle werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor je praktijkstage. Daaronder vallen ook de audituren om aan je opleidingseisen te voldoen. Je kunt rekenen op goede begeleiding van een deskundige stagebegeleider.

Hoe kom ik aan businesservaring?

Met de meeste opdrachtgevers heeft USG Finance een jarenlange relatie opgebouwd. Hierdoor krijgen we het vertrouwen en de ruimte om een finance professional voor te stellen die met de organisatie vooruitdenkt. Met de juiste begeleiding en jouw ambitieuze instelling kom je net iets makkelijker aan de opdrachten die voor jou een uitdaging zijn. Zo vergaar je stap voor stap alle kennis en ervaring van een complete finance professional.

Wie wordt mijn opdrachtgever?

USG Finance is werkzaam voor veel verschillende opdrachtgevers in allerlei branches. Denk aan banken, verzekeraars, supermarktketens, productiebedrijven, ziekenhuizen, stichtingen en retailbedrijven. Van het grotere mkb tot beursgenoteerde organisatie: samen bekijken we welke opdrachtgever en opdracht bij jou passen.

Maak ik werkweken van 60 uur?

Je tekent bij USG Finance voor een dienstverband van 32, 36 of 40 uur per week. Als je een keer overuren maakt, dan is dit in de regel niet meer dan 10 tot 15% van je contracturen.

Wat is de overwerkregeling?

USG Finance vergoedt de overuren voor 125%. Dit wordt uitbetaald in de volgende maand.

Hoe zit het met de studieregeling?

De studiekosten krijg je voor 100% vergoed, de studietijd voor 50%. Daarnaast nemen we je bestaande studieschuld over.

Wat is de maximale reistijd waarmee ik rekening kan houden?

Je maximale reistijd is 90 minuten voor een enkele reis. Het komt voor dat onze finance professionals voor een bepaalde periode, opdracht of opdrachtgever hun grenzen willen verleggen. Je reistijd is in ieder geval altijd bespreekbaar en wij houden rekening met jouw wensen.

Wat doe ik als ik geen opdracht heb?

Samen met je resourcemanager ga je op zoek naar een nuttige invulling van je tijd. Bij voorkeur leg je de focus op je vakinhoudelijke of persoonlijke ontwikkeling. Je arbeidsvoorwaarden blijven hetzelfde: of je nu een declarabele opdracht hebt of niet.

Wanneer zie ik mijn collega's van USG Finance?

USG Finance organiseert elke laatste donderdag van de maand een maandbijeenkomst. Het doel? Elkaar ontmoeten als professionals én als mensen. We combineren een hapje eten met een sociale activiteit, zoals een kookworkshop of golfclinic. Drie keer per jaar maken we van de maandbijeenkomsten gebruik om je bij te praten over actuele zaken en de toekomstplannen van USG Finance. Daarnaast organiseren we jaarlijks een skiweekend, een zomerfeest en een kerstdiner. Want professionaliteit en gezelligheid versterken elkaar!

Hoe blijf ik in contact met USG Finance tijdens mijn opdracht?

USG Finance beschikt over een online communicatieplatform, zodat je via een eigen profiel in contact staat met al je collega’s en het management. Op het online platform kun je vragen stellen, informatie opvragen en je ervaringen delen. Bovendien heb je met je smartphone altijd en overal toegang.

Hoe deel ik kennis en ervaringen met collega's?

Het online communicatieplatform biedt alle ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaringen. Ben jij betrokken bij een specifiek onderdeel van ons werk, bijvoorbeeld de externe audit? Via het platform vind je andere collega’s die met het onderdeel te maken hebben. Zo ga je makkelijk met elkaar in gesprek.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Ronde 1: Telefonische kennismaking
Ronde 2: Eerste sollicitatiegesprek
Ronde 3: Tweede sollicitatiegesprek
Ronde 4: Voorstel arbeidsovereenkomst

Kan ik bij USG Finance terecht met minder dan drie jaar auditervaring?

Jazeker! USG Finance is regelmatig op zoek naar mensen met minder ervaring. Neem voor meer informatie gerust contact op met onze recruiter.

Direct contact

Drs. Alex Buis
RA

Alex Buis ​​
Programma-
manager

stuur een e-mail
+ 316​47023669

Copyright 2014 USG People