Skip To The Main Content

‘De combinatie accountancy en bedrijfsleven maakt mijn werk bijzonder boeiend’

Mirjam Vosjan, interim finance professional voor USG Finance.

Tijdens het busy season maakt Mirjam Vosjan meters als accountant in de auditpraktijk. De rest van het jaar is ze actief in het bedrijfsleven. In beide rollen als interim finance professional van USG Finance. En dat bevalt goed. “Door die combinatie verbreed ik mijn kennis en ervaring, en leer ik complexe financiële uitdagingen op te lossen. Die ontwikkeling was nergens anders dan bij USG Finance zo snel gegaan.”

Mirjam vindt de accountancy een vak dat blijft boeien. “Het werk wordt alleen maar interessanter, bijvoorbeeld door de veranderende rol van de accountant en wijzigingen in de  wet- en regelgeving”, zegt ze. “Ik vind het ook heerlijk om verantwoordelijkheid te dragen en zeer uiteenlopende werkzaamheden te doen. Tegelijkertijd is het ​ook hectisch en dat is dan ook voor veel accountants een reden ​om vroeg of laat hun plek in het bedrijfsleven te vinden. USG Finance staat erom bekend verschillende grote opdrachtgevers te hebben waarvoor je interessante projecten kunt doen. Daarom koos ik bewust voor USG Finance. Ik kom overal en zie ontzettend veel.”

Opgaan in een onderneming

Het grootste verschil tussen haar werk in de accountancy en het bedrijfsleven zit volgens Mirjam in de diepte die ze kan opzoeken: “In de accountancy duik je gemiddeld twee weken in de materie van een bedrijf, om vervolgens een product af te leveren en nazorg te verlenen. In het bedrijfsleven werk je mee aan een langdurig project en kom je meer in aanraking met de business. Je draait volop mee, waardoor je de kans krijgt om een bedrijf beter te doorgronden. Je wordt meer betrokken en ziet alles veel meer in zijn geheel. Dat is goed voor je businesskennis, netwerk en ontwikkeling. Doordat je echt onderdeel bent van een organisatie, ontdek je wat wel en niet bij je past. Zo kun je proeven van allerlei organisaties, je carrière verder vormgeven, en zorgen voor een gezonde work-life balance. Iets wat voor mij erg van belang is.”

RA-titel in bedrijfsleven

Interim-opdrachten combineren met auditwerkzaamheden. Voor accountants met een aantal jaren werkervaring is Mirjam een goed voorbeeld van de ideale combinatie. Het Stagebureau RA van USG Finance biedt bijna afgestudeerde accountants de mogelijkheid om na te denken over de volgende stap in hun carrière én de praktijkstage af te ronden. Je kunt op deze manier toch in het bedrijfsleven je RA-titel behalen. “Soms blijven mensen vanwege de verplichtingen vanuit de stage zitten bij een accountantskantoor”, legt Mirjam uit. “Maar je kunt nu kiezen voor het Stagebureau RA van USG Finance. Het Stagebureau RA is het eerste NBA-erkende stagebureau van een interimbureau van hoogopgeleide finance professionals. Het geeft aan hoe betrokken USG Finance is bij de toekomst van finance en de accountancy. Bij USG Finance investeren ze in je voor de lange termijn. Ze hebben een persoonlijke aanpak die authentiek is. En dat maakt USG Finance bijzonder.”

Copyright 2014 USG People