Skip To The Main Content

‘Kiezen voor het Stagebureau RA is een logische optelsom’ 
Rachid Chouiter, interim finance professional voor USG Finance.

Als eerste finance professional koos ​Rachid ervoor om zijn RA-titel te halen via het NBA-geaccrediteerde Stagebureau RA van USG Finance. “Ik vind het een groot voordeel dat je de audituren maakt die vereist zijn voor je opleiding. En dat je daarnaast bij verschillende bedrijven aan tafel komt en zo brede ervaring opdoet.” Daarom is voor Rachid de keuze voor het Stagebureau RA eerder een logische optelsom dan een afweging. “De uitkomst is dat ik dankzij USG Finance een complete financial word.”

Na zeven jaar werkervaring bij een van de Big Four, ging Rachid in 2014 aan de slag bij een klein accountantskantoor om zijn titel te behalen. Al na een paar maanden wist Rachid dat hij daar niet op zijn plek zat. “Ik wil breed inzetbaar zijn en me op allerlei vlakken ontwikkelen. In het kort: met méér bezig zijn dan alleen de controles van jaarrekeningen”, aldus Rachid. “Toen hoorde ik van andere finance professionals over de uitdagende opdrachten van USG Finance. USG Finance vertelde mij over de start van het Stagebureau RA. Voor mij kwam deze kans precies op het juiste moment.”

Ontwikkeling en verbreding

Rachid vindt USG Finance een interessante werkgever, met leuke opdrachten bij diverse soorten opdrachtgevers. “USG Finance zoekt echt de match tussen jou en een bedrijf”, aldus Rachid. “Ze sturen je niet zomaar ergens naartoe om geld te verdienen aan de uren die je maakt”, aldus Rachid. “Zo werkt USG Finance gewoon niet. Je bent hier geen poppetje, maar een persoon. Dat betekent dat er naast verbreding van je werkzaamheden steeds aandacht is voor je verdere ontwikkeling. Van je kennis, competenties en soft skills, zoals je communicatieve vaardigheden. USG Finance kijkt samen met je naar de lange termijn. Het is fijn dat ze je eventuele studieschuld overnemen en dat je arbeidsvoorwaarden gelijk blijven. Maar de kansen die je van USG Finance krijgt en het vertrouwen dat er is: dáár gaat het echt om.”

Vooruitkijken met de ondernemer

Onlangs is Rachid gestart bij FloraHolland. In ongeveer vijf maanden tijd wordt van hem verwacht de accounting en reporting naar een hoger plan te brengen. Rachid: “Bij een accountantskantoor ben je gewend gedurende een korte periode de jaarcijfers van een bedrijf te controleren. Je stelt eventuele correcties voor  en geeft advies. Bij USG Finance vlieg je alleen al anders in: er is een probleem en het is jouw verantwoordelijkheid om een oplossing te bedenken. Een oplossing waarmee je opdrachtgever ook in de toekomst vooruit kan. Hierdoor kijk je met andere ogen naar een onderneming en heeft je adviesrol meer om het lijf. Je stapt uit je comfortzone en dat is ontzettend leerzaam. En doordat je opdrachtperiode meerdere maanden duurt, zit je op een compleet andere stoel. Je werkt samen met de ondernemer op een hoger niveau en bent echt onderdeel van het team en het bedrijf. Van mijn keuze voor USG Finance is dat nog wel het allergrootste pluspunt.”

Copyright 2014 USG People