Skip To The Main Content

“Ik heb zeven jaar met plezier in de accountancy gewerkt en wil nu mijn horizon verbreden: het bedrijfsleven lonkt. Wél wil ik mijn praktijkstage RA afronden. Bij USG Finance combineer ik beide wensen, voor een bedrijf is dat lastig te faciliteren. Sinds januari ben ik hier in dienst; de eerste vier maanden heb ik bij PwC in de audit meegedraaid. PwC heeft zo extra capaciteit tijdens busy season en ik heb tachtig procent van mijn benodigde controle-uren binnengehaald.

Nu werk ik bij Internal Audit van PGGM. Ik kijk hoe processen efficiënter kunnen en vraag collega’s waar ze tegenaan lopen. Ik visualiseer hoe het beter kan en dat zorgt voor draagvlak. Ook mijn audit-ervaring komt van pas, ik weet wat een accountantskantoor nodig heeft. Ik vraag bijvoorbeeld naar hun bevindingen van vorig jaar, zodat het first time right bij KPMG terechtkomt. Vorige week zaten we daar. Verfrissend om die andere kant te zien.

Het aantrekkelijke aan accountancy is dat je omringd bent met ambitieuze mensen. Je werkt toe naar deadlines en deelt hetzelfde doel. Wat mij aantrekt tot het bedrijfsleven is dat je niet alleen aanbevelingen geeft, maar deze ook verder aanscherpt en uitwerkt. Je ziet het resultaat van je inspanningen.

De komende jaren wil ik veel verschillende business-ervaring opdoen. Op termijn zie ik mij richting Business Controller ontwikkelen. Je bent dan strategisch betrokken en letterlijk met de toekomst bezig. En toekomst betekent nieuwe kansen en mijzelf verder ontwikkelen.”

Copyright 2014 USG People