Skip To The Main Content

De werkdag van Remco Blomsma

13 november, 2017

Remco Blomsma Naam:
Remco Blomsma (43)
Functie:
Executive consultant
Woonplaats:
Nijmegen
Krijgt energie van:
Een vraagstuk te structureren en resultaatgericht op te lossen. Daarom hou ik ook van projecten en nieuwe dingen in gang zetten.
Opleiding:
Financiële Bedrijfseconomie en postdoctorale opleiding tot Registercontroller, Erasmus Universiteit.
Ervaring: 
Quality engineer bij Exact, daarna Billing & Collection Manager bij Tiscali.


Hoe ziet de dag van een Executive Consultant er uit?

Remco Blomsma werkt al ruim 10 jaar voor USG Finance. De eerste 8 jaar was hij senior interim controller bij diverse opdrachtgevers. Sinds 2 jaar is Remco Executive Consultant bij USG Professionals.

Remco ziet de markt veranderen; de vraag naar interimmers verplaatst zich van opdrachten op uurbasis naar resultaatverplichtingen, en ook automatisering heeft een grote invloed. Om mee te gaan in deze veranderende markt, houdt Remco zich bezig met het herpositioneren van USG Professionals: van klassieke detacheerder naar een innovatieve en oplossingsgerichte kennispartner met resultaatgerichte projecten. Deze verschuiving is voor zowel professionals als voor opdrachtgevers soms nog een ver van hun bed show. Daar ligt een mooie uitdaging voor Remco.

Remco is  ook projectleider bij twee grote verzekeraars en hij ondersteunt de projectbeheersing bij resultaatgerichte projecten van USG Finance, USG Legal en USG Marketing & Communications.

Zo ziet een werkdag van Remco er uit:

  • Zoals elke dag gaat bij mij om 6 uur de wekker. Ik laat snel de hond uit, help mijn dochter met haar lenzen en maak mijn vrouw wakker.

  • Half 9 is de weekstart bij een grote zorgverzekeraar voor de financiële afstemming van eindafrekeningen met zorgaanbieders. Deze opdracht is met een vaste prijs per afgeronde eindafrekening. Met de USG collega’s zetten we acties uit voor aankomende week en alvast voor de eindafrekeningen van volgend jaar.

  • Onderweg naar kantoor bel ik met Jan-Willem, onze automatiseringsdeskundige, over hoe we de processturing van een opdrachtgever van USG Legal nog verder kunnen verbeteren. Aangezien we ook daar betaald krijgen per afgerond bezwaar, sturen we op efficiency naast de wettelijke doorlooptijd en
    kwaliteitsstandaarden.

  • Aangekomen op kantoor praat ik met Karin, onze recruiter over onze whitepaper “Learning Agility”. Welk type Professionals voelt zich het beste thuis bij onze nieuwe resultaatgerichte projecten en hoe begeleiden we ze het beste? We maken de laatste aanpassingen en vragen communicatie adviseur Anne van USG MarCom om de whitepaper definitief te maken.

  • Daarna heb ik een overleg over ons project bij een grote energieleverancier. Onze Finance professionals sluiten hier projectadministraties af tegen een tarief per afgeronde projectadministratie. Emiel, onze teamleider daar, heeft grafieken gemaakt met positieve trends in efficiency en kwaliteit.

  • Tijdens de lunch is het maandelijkse Executives overleg. We bereiden de sessie “Van Professionals voor Professionals” voor om op een interactieve manier onze Legal, Finance en Marcom Professionals klaar te maken voor de toekomst.

  • De hele middag werk ik aan het project van de andere grote verzekeraar om de hypotheekadministratie voor het einde van het jaar overzichtelijk te hebben. Ook hier is een resultaatafspraak met USG. Met diverse professionals stem ik de voortgang, nieuwe processen, knelpunten en de inzet van beschikbare collega’s af.

  • De werkdag zit er weer bijna op. Op de terugreis naar huis bel ik Janine, Accountmanager van USG Marcom en bespreken we de projectbeheersing van hun nieuwste projecten.
Ben je geïnteresseerd  in deze ontwikkelingen, neem dan contact op met Remco of een van de andere Executive Consultants van USG Professionals.

Clemens van der Heijden

"Elke dag weer innoveren vanuit een brede ontwikkeling"

Clemens van der Heijden
Senior Finance Professional

lees verder >>

"Blijven leren vind ik belangrijk"Guido Meeuwes

Guido Meeuwes
Trainee

lees verder >>
Copyright 2014 USG People