Skip To The Main Content
 • Succesvol adviseren met data blijkt nog lastig voor de controller

  02 mei, 2019
  Hoe kunnen we succesvol gebruik maken van big data? Het toepassen op onze eigen organisatiehuishouding? En hoe kan big data ons helpen in control te raken. De gespreksleiders van de interactieve sessie over business intelligence en big data van USG Finance op de cm: Nationale Controllersdag onderzochten de mogelijkheden met de aanwezige financials. Hoe kun je de toegevoegde waarde van de controller in de adviesrol vergroten?
 • De vierde industriële revolutie is hier

  05 maart, 2019
  Een nieuwe industriële revolutie is in volle gang. Het is niet de vraag of, maar wanneer deze revolutie de arbeidsmarkt enorm zal veranderen. Welke banen zijn straks belangrijk? Welke blijven bestaan? En welke vaardigheden hebben we nodig?
 • Finance in 2019: zes belangrijke trends voor aankomend jaar

  19 december, 2018
  Finance professionals bewijzen zichzelf steeds weer als koplopers in vernieuwing. De financiële sector is altijd onderhevig aan verandering, mede vanwege razendsnelle technologische ontwikkelingen in de sector. 2019 belooft dan ook een innovatief jaar te worden. Samen met onze professionals blikken we vooruit op de zes belangrijkste trends in de branche.
 • LinkedIn gids voor financials

  05 december, 2018
  Iedereen heeft een online identiteit, of je daar nu bewust mee bezig bent of niet. Je hebt vast weleens iemand opgezocht in Google. Waarschijnlijk was een van de eerste vijf resultaten die je kreeg een LinkedIn profiel. Ook jij wordt online gevonden. We hebben vijf LinkedIn tips voor financial professionals op een rij gezet. Zo werk je jouw profiel in een aantal eenvoudige stappen bij. Een kleine investering voor een enorme boost van jouw persoonlijk merk.
 • Finance trainee Florian deelt zijn ervaringen

  20 november, 2018
  Hoe is dat nou echt, een traineeship? Waar houd je je dagelijks mee bezig? En hoe is de sfeer? In een gesprek deelt onze huidige trainee Florian al zijn ervaringen.
 • Maak impact met data

  06 november, 2018
  Snelle technologische ontwikkelingen op financieel gebied geven je als financieel adviseur toegang tot meer data, relevante inzichten en tot conclusies die niet eerder werden getrokken. Maar hoe presenteer je jouw inzichten en conclusies op een relevante en impactvolle manier aan je collega´s of klanten? Ga aan de slag met data-storytelling en vertel het verhaal achter de data.
 • Zestien blogs en websites die je als financial wilt volgen

  30 augustus, 2018
  Als financial wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt in het vakgebied. Je hebt vast al één of twee blogs die je ​zo af en toe bekijkt, maar er is nog zo veel meer interessants te vinden! Wij verzamelden dé blogs die je als ​financial wilt volgen.
 • Big Data en Business Intelligence: succesvol inzetten in je organisatie

  10 juli, 2018
  Hoe kan een controller Big Data en Business Intelligence (BI) succesvol inzetten? Drie professionals van USG Finance gaven tijdens een inspirerende workshop op de controllersdag antwoord op deze vraag. Wij vroegen spreker Jan Willem van der Schors alles over deze actuele onderwerpen.
 • USG Finance 10e keer hoofdsponsor van de Nationale Controllersdag 2018

  30 maart, 2018
  USG Finance Professionals is voor de 10e keer op rij hoofdsponsor van de Nationale Controllersdag.... we mogen weer vooruit kijken! Ook in uw vak draait het dus om meer dan alleen de kern. Kwaliteit en expertise zijn uiteraard nog steeds uw fundament. Maar hoe laveert u in een dynamische omgeving en hoe zorgt u ervoor dat u in uw kracht blijft?
 • Je projecten audit proof? Lees de 5 aandachtspunten

  12 december, 2017
  Het is weer bijna het einde van het jaar. Ondanks dat projecten normaal gesproken niet gebonden zijn aan jaargrenzen, staat ook voor de projectorganisatie de accountant straks weer op de stoep voor de jaarlijkse audit.
 • De werkdag van Remco Blomsma

  13 november, 2017
  Ook benieuwd hoe de werkdag van je collega’s eruit ziet? Waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn? En waar worden ze enthousiast van – of juist niet? Je leest het in De Werkdag van, deze keer de werkdag van Remco Blomsma, executive consultant.
 • Voortrekkersrol voor controller bij projectbeheersing met big data

  13 september, 2016
  Het Worldcafé van USG Finance over big data beleefde tijdens de Nationale Controllersdag op 9 juni jl. alweer zijn derde editie. De sessie blijft onverminderd populair: wederom volgeboekt. Financials sparren graag op een interactieve manier met elkaar over actuele ontwikkelingen in hun vak. Dit keer stond big data in het kader van projectbeheersing centraal. Wat USG Finance betreft, is er op dit vlak bij uitstek voor controllers een voortrekkersrol weggelegd.
 • Fragmentatie arbeidsmarkt zet door

  31 mei, 2016
  Banen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is een logisch en terugkerend verschijnsel op de arbeidsmarkt. VU-econoom Eric Bartelsman verwacht dat de helft van de huidige banen binnen dertig jaar zal verdwijnen. Volgens arbeidsmarkteconoom Jouke van Dijk is al binnen tien jaar de helft van de banen voor laagopgeleiden verdwenen.
 • White paper Fragmentatie van de arbeidsmarkt

  03 november, 2015
  Vakbonden vechten voor ‘echte banen’, banken kijken alleen naar ‘echte inkomens’ en ons sociale stelsel vormt een vangnet voor ‘echte werkenden’. Tijd om de definitie van een ‘echte baan’ te herschrijven! Deze white paper zet de uitdagingen en oplossingen voor de gefragmenteerde arbeidsmarkt op een rij.
 • Auditors met controlling ervaring worden op handen gedragen

  12 oktober, 2015
  Als accountant in de auditpraktijk zie je door het jaar heen veel verschillende organisaties. Meestal ben je een week of twee, drie werkzaam bij een klant. Vervolgens ga je verder naar de volgende. Wat zou het voor jouw ontwikkeling betekenen als je ook langer bij een klant kan blijven?
 • Ga schaarste accountants te lijf met uitdaging en afwisseling

  25 augustus, 2015
  “Groot tekort aan accountants.” “Accountants schaarser en duurder.” De afgelopen weken volgen dit soort berichten elkaar in hoog tempo op. Is er echt een tekort? Waar komt dat door? En, veel belangrijker: hoe los je het tekort op?
 • USG Finance stelt toekomst accountancy centraal

  04 augustus, 2015
  USG Finance start als eerste interimbureau voor hoogopgeleide finance professionals met een NBA-erkend stagebureau. Hiermee investeert USG Finance verder in de kwaliteit en toekomst van accountancy en controlling. Ondertussen groeit de behoefte aan breed ontwikkelde financials enorm. Het Stagebureau RA opent zijn deuren per 1 september 2015.
 • Financiële sector moet klassieke modellen loslaten

  27 februari, 2015
  De financiële sector werkt nog te veel volgens oude principes en klassieke modellen. Alleen door nieuwe varianten te omarmen kan de sector de gewenste efficiency en de vereiste veerkracht en wendbaarheid realiseren. Dat zegt directeur Eelco Stuut van USG Finance Professionals in reactie op het grote banenverlies bij banken en verzekeraars, dat vooral mbo’ers treft die plaatsmaken voor digitale systemen en apps.
 • Big Data: vloek of zegen voor de controller?

  01 september, 2014
  Dat big data de gemoederen van de controller bezighoudt, bleek wel tijdens het door USG Finance georganiseerde debatcafé tijdens de Nationale Controllersdag op 12 juni 2014. Beide sessies van het debatcafé waren goed bezocht en de discussies aan de diverse tafels verliepen geanimeerd. De aanwezige controllers zijn het erover eens dat big data een steeds grotere impact zal hebben op hun dagelijks werk. Maar of dat een vloek of een zegen is, daarover lopen de meningen uiteen.
 • Verslag Nationale Controllersdag 2014

  30 juni, 2014
  De controller ontwikkelt zich steeds meer van winststrever naar waardedenker. Organisaties die alleen maar sturen via beheers- en controlesystemen kunnen de snel veranderende wereld om ons heen niet meer bijhouden. Maar hoe doet u dat dan wel? Ook dit jaar stond de Nationale Controllersdag weer garant voor een inspirende dag met een breed programma. Het thema: Van cijfers naar waarde(n)

Clemens van der Heijden

"Elke dag weer innoveren vanuit een brede ontwikkeling"

Clemens van der Heijden
Senior Finance Professional

lees verder >>

"Blijven leren vind ik belangrijk"Guido Meeuwes

Guido Meeuwes
Trainee

lees verder >>
Copyright 2014 USG People