/* End Google Tag Manager */
Skip To The Main Content

Solar Team Twente: innovatie en duurzaamheid

De World Solar Challenge (WSC) is een tweejaarlijkse wedstrijd voor auto's rijdend op uitsluitend zonne-energie. De race gaat dwars door de Australische outback, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. De afstand van de race bedraagt meer dan 3.000 kilometer. Het doel van de World Solar Challenge is het ontwerpen van een auto die uitsluitend op zonne-energie zo snel mogelijk de afstand kan afleggen.

The Red Engine logo

The RED Engine

De uitgangspunten van de World Solar Challenge spreken ons bijzonder aan. Innovatie, duurzaamheid en het stimuleren van jongeren om te kiezen voor techniek. Daarom ondersteunt USG Engineering met volle overtuiging Solar Team Twente die met hun Red Engine gaan voor het hoogst haalbare. Aan de WSC doen ruim 50 teams mee. In 2011 zette Solar Team Twente de snelste tijd neer tijdens de kwalificatie en startte de race vanuit pole position. In totaal zijn er slechts zeven teams gefinished, waaronder Solar Team Twente. Deze resultaten bereikt men alleen wanneer innovatie ook daadwerkelijk op de 1e plaats staat. En dat komt ons bekend voor!

Multidisciplinaire kennis

De World Solar Challenge vestigt daarmee de aandacht op duurzaam rijden. Door bijvoorbeeld de reglementen aan te passen wordt technologische innovatie bij de deelnemende teams extra gestimuleerd. De uitdaging ligt dan ook in het zo creatief mogelijk omgaan met techniek, duurzaamheid en multidisciplinaire kennis. Solar Team Twente is dan ook een platform waar USG Engineering graag haar naam aan verbindt.

Meer informatie over Solar Team Twente: www.solarteamtwente.nl

Copyright 2014 USG People